Kaplan Gözü Taşı

Kaplan Gözü Taşı

Kim, Nasıl Kullanmalı?

Takılar binlerce yıldır insanların hayatında özel bir yer tutmuş ve takan herkesin hayatını değiştirmede önemli bir rol oynamıştır. Kaplan Gözü taşı, yüzey alanı ve metafiziksel özellikleri nedeniyle özel bir yere sahiptir ve bu özellikleri, astroloji biliminde çok önemli bir yere sahiptir.

Kaplan gözü taşı cesaret ve denge kaynağı olarak tanımlanır. Bu taş, adını kaplan gözüne benzemesinden dolayı almıştır.

Eski insanlar bu taşın sadece taşa benzemekle kalmayıp aynı zamanda onu giyen kişiye kaplan gücü verdiğine de inanırlardı. Bu taşın çok güçlü enerjileri vardır, bu da herkese uygun olmadığını gösterir.

Astrologlar, insanların Kaplan burcunda, yani 23 Temmuz ile 22 Ağustos arasında doğduklarında gezegenlerin konumlarının kendilerine uygun olacağına inanıyorlar. Bu taşın enerjisi aslanın güvenini, gücünü ve cesaretini arttırır ve onu her türlü zarardan korur. Bir değerli taşın yönetici gezegeni, onun olumsuz veya olumlu etkilerini kontrol eder. Kaplan Gözü taşının yönetici gezegeni Mars'tır. Mars negatif konumda ise bu taşı takmak iyidir. Batı astrolojisine göre Kaplan Gözü taşının yönetici gezegenleri aynı zamanda Mars ve Güneş'tir. Her iki gezegen de taşın görevini etkiler. Bu nedenle Güneş veya Mars burcunuzu olumsuz etkiliyorsa kaplan gözü taşı takmalısınız.

Cesaret, canlılık, hırs, kararlılık ve duygusal travmanın üstesinden gelme yeteneği gibi her iki gezegenin özelliklerini sunar. Aslında taşın enerjisi sizi fiziksel olarak da iyileştirebilir.

Kimler kaplan gözü taşını takmamalıdır?

Kaplan Gözü taşı Güneş ve Mars ile ilişkilendirildiğinden bu iki gezegenin düşmanı olan gezegenlerin bulunduğu burçların bu taşı takmaması tavsiye edilir. Satürn ve Venüs gibi gezegenler tam tersi olduğundan Oğlak ve Boğa bu taşı takmamalıdır. Ayrıca bu taş Kova ve Terazi burçlarına uygun değildir ve kullanılmamalıdır.

Kaplan gözü Nerede Kullanılır?

Doğal bir kaplan gözü taşının kullanıcı üzerinde maksimum etkiye sahip olması için taşın enerjisinin harekete geçirilmesi ve aktive edilmesi gerekir.

ü  Enerji araştırmalarında Kullanım

Kaplan Gözü yaşam enerjinizi artırabilecek, irade gücü, güç ve motivasyon verebilecek taşlardan biridir. Eğer hayatınızda bu sorunları yaşıyorsanız ve Kaplan Gözü'nün faydalarından yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki kasıtlı uygulamayı yapabilirsiniz:

Kaplan Gözü'nü avucunuza yerleştirin ve birkaç saniye derin nefes alın. Hazır olduğunuzda taşın enerjisini aktive etmek için izin isteyin. Neyi iletmek istediğinizi yüksek sesle söyleyin. Örneğin; "Hayatıma motivasyon katmak istiyorum" diyebilirsiniz. Kaplan Gözü kök çakrayı, sakral çakrayı ve solar pleksus çakrayı dengeler. Bu çakralar arasındaki enerji akışını artıran taşlardan biridir. Bu nedenle Kaplan Gözü'nü bu çakralarla meditasyon ve enerji çalışmanıza dahil edebilirsiniz.

 

ü  Ev içi Kullanım

Kaplan gözünün Feng Shui'de önemli bir yeri vardır. Bir kapı veya pencerenin önüne konulan kaplan gözünün evi koruduğuna ve onu güvenli bir alana dönüştürdüğüne inanılır. Çocukların uyuduğu odaya kaplan gözü yerleştirmenin onları koruyacağı da söyleniyor.

Kaplan Gözü motivasyonu ve konsantrasyonu arttırdığı için ofisler ve çalışma alanları için harika bir taştır. Tiger Eye'ı masanızda bulundurmanız, işlerinizi geciktirmeden daha kısa sürede tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

 

ü  Aksesuar Kullanımı

Kaplan gözü hem erkekler hem de kadınlar tarafından takılarda sıklıkla kullanılan bir taştır. Kaplan gözü kolyeler, bilezikler, küpeler ve yüzükler gün içerisinde rahatlıkla takılabilmesini sağlıyor. Bu takı yaşam enerjinizi artıracak, motivasyonunuzu ve gücünüzü artıracaktır.

Kaplan Gözü taşının enerjisini denemek isterseniz Kaplan Gözü bileklilerimize online mağazamızdan ulaşabilirsiniz! Artartil Kaplan Gözü ile gücünüzü enerjinize yansıtın!

Bloga dön